Alpina priprema plan stabilizacije

Bez autora
Mar 28 2024

Alpina je lani bila suočena s padom prodaje i povećanjem zaliha robe, a ove godine, zbog loše zimske sezone, dodatne probleme stvara pad potražnje u zimskom odjelu.

Dio proizvodnje zbog toga stoji, a uprava tvrtke ubrzano priprema plan stabilizacije tvrtke.

Od 1. ožujka vođenje Alpine preuzela je Amadea Kavčič Jesenovec, koja je posljednjih godinu i pol bila komercijalna direktorica Alpinee, au tvrtki je zaposlena šest godina. Kako ističe Alpina, dobro je upoznata s prošlošću tvrtke i izazovima s kojima se tvrtka trenutno susreće.

Zajedno s vlasnicima, češkom tvrtkom K&H, koja je tvrtku preuzela u jesen 2022., ubrzano pripremaju stabilizacijski plan tvrtke koji će najprije biti predstavljen zaposlenicima Alpine, a potom i široj javnosti. objasnili su za STA iz tvrtke Žiro. Stoga još nisu mogli odgovoriti na pitanja o mogućim daljnjim mjerama, poput smanjenja broja zaposlenih.

U žirovskoj matičnoj tvrtki, gdje je početkom prošle godine bilo 370 zaposlenih, zbog općeg pada potražnje na tržištu već su prošle godine smanjili broj zaposlenih za 20, uglavnom koristeći meku mjeru postupnog smanjivanja broja radnika. zaposlenika.

Prošle su jeseni najavili i da će zbog očekivanog pada narudžbi početkom ove godine biti prisiljeni privremeno zaustaviti proizvodnju. Oni su to i učinili, a radnike u proizvodnim odjelima poslali na čekanje posla. Neki od tih radnika vratili su se na posao već sredinom veljače, dok su oni zaposleni u proizvodnji pancerica još uvijek kod kuće.

Kako su objasnili iz Alpine, plan prodaje Alpina Grupe za 2024. godinu ne odstupa značajno od prodaje ostvarene u 2023. godini.

„Međutim, bilježimo pad potražnje u zimskoj diviziji jer su se naši najveći kupci, kao i mi, morali suočiti s loša zimska sezona. Zbog toga im je, naravno, na skladištu ostalo više cipela nego što su planirali, ali za nas to znači smanjenje narudžbi za našu proizvodnju", napisali su.

U ovoj godini ključno će biti, kako su istaknuli, da se tvrtka prilagodi stvarnim potrebama tržišta, kako u pogledu proizvodnih kapaciteta, tako iu pogledu asortimana i cjenovne konkurentnosti. Kako je istaknuo direktor, uz potporu vlasnika, u tvrtki su u tijeku mnogi novi razvojni projekti u svim djelatnostima, što nije bilo moguće u prošlom desetljeću, prije dolaska novog vlasnika.

“Unatoč teškoj situaciji na tržištu, budući da su gotovo svi divovi sportske industrije suočeni s velikim padom narudžbi i smanjenjem proizvodnje, Alpina već ubrzano priprema sve razvojne projekte i planove za 2025. godinu, u kojoj se očekuje stabilizacija tržišta. a samim time i ponovni rast prodaje te stabilizaciju obujma rada u proizvodnim kapacitetima", ističu iz tvrtke.

Dodali su kako se Alpina na kraju ovogodišnje zimske sezone može pohvaliti velikim kristalnim globusom, koji je osvojio Norvežanin Harald Oestberg Amundsen u skijaškom trčanju na Alpininim cipelama za skijaško trčanje Elite 3.0 koje se proizvode u Žirama. Ovo je peti globus za Alpinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik